09177638851

بکهو لودر (back hoe loader)

بکهو لودر (back hoe loader)

بکهولودر یک شبه‌تراکتور مجهز به بیل جلو به نام (Loader) و بیل عقب به نام (BackHoe) است. این دستگاه در اندازه‌ها و مدل‌های کوچک و بزرگ مناسب برای کار در مزارع و کارهای عمرانی و ساختمانی طراحی شده است. از این ماشین‌آلات برای پروژه‌های مختلف استفاده می‌شود که مهم‌ترین آن شامل موارد زیر می‌باشد:

  • مناسب برای عملیات‌هایی با حجم کم
  • کندن پی ساختمان‌های سبک
  • ایجاد کانال‌های کوچک و متوسط برای لوله‌گذاری
  • حمل و جابجایی لوله‌ها
  • مناسب برای لایروبی
  • از بین بردن موانع ایجاد شده
  • انجام خاکبرداری‌های سبک و بارگیری کامیون‌های حمل خاک
  • در واقع به بکهو لودر ماشین همه کاره گفته می‌شود؛ زیرا سطح وسیعی از پروژه را انجام می‌دهد. همانطور که پیش از این اشاره کردیم این دستگاه یک دستگاه ترکیبی است به این دلیل که هم کارهایی که مربوط به لودر است و هم کارهایی که مرتبط با بیل مکانیکی است را قادر است انجام دهد.
  • از دیگر کاربردهای بکهو لودر استفاده در پروژه‌های خاک‌های نرم و خاک‌های کشاورزی است.

انواع بکهو لودر

بکهو لودرها را می توان به سه دسته  1-بکهو لودر گردان  2-بکهو لودر کشویی  3-بکهو لودر  ثابت تقسیم کرد که در ادامه هر یک از موارد فوق را بررسی خواهیم کرد.

1. بکهو لودر گردان: این دستگاه بخش لودر ندارد و زاویه حرکت آن 270 درجه می‌باشد.

2. بکهو لودر کشویی: این ماشین در مقایسه با سایر نمونه‌های دیگر کمتر حفر می‌کند؛ که خود دارای دو نوع بکهو لودر کشویی مکانیکی و بکهو لودر کشویی هیدرولیکی است.

  • بکهو لودر کشویی مکانیکی: از نمونه‌های پیشرفته‌ای بکهو لودر ثابت است که بیشتر برای پروژه های عمرانی و ساختمانی مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  •  بکهو لودر هیدرولیکی: نوع کامل‌تری از مدل کشویی مکانیکی است. از مهم‌ترین ویژگی‌های این دستگاه می‌توان گفت که آسان بودن انجام کشویی و بدون اینکه هیچ خسارت و آسیبی در فرایند کشش برای کشویی شدن رخ دهد.

3. بکهو لودر ثابت:به ماشین آلاتی گفته می‌شود که شامل بیل و لودر با قابلیت چرخش 180 درجه است.

بکهو لودر

قسمت‌های اصلی بکهولودر

قسمت‌های اصلی بکهولودر را می توان به پنج دسته   ۱) بیل مکانیکی  ۲) لودر  ۳) موتور ۴) سیستم فشار هیدرولیکی ۵) پایه‌های تعادل تقسیم کرد که در ادامه هر یک از موارد فوق را بررسی خواهیم کرد.

۱) بیل مکانیکی:

بیل مکانیکی بکهولودر همانند بیل‌های مکانیکی دیگر می‌باشد. از تفاوت‌های بیل مکانیکی بکهولودر با بیل‌های مکانیکی معمول می‌توان به سیستم هوشمند برگشت به عمق حفاری اشاره کرد، که به‌وسیلۀ این سیستم بیل پس از تخلیه به‌طور اتوماتیک به محل تخلیه بازمی‌گردد. زاویه‌ای که بیل مکانیکی می‌تواند با افق داشته باشد ±۶۰ درجه می‌باشد و حداکثر تا ارتفاع ۵ متر (۱۸ فوت) می‌تواند بالا برود. ظرفیت جام آن‌ها نیز متفاوت است، که حداقل آن ۰٫۰۷ مترمکعب و حداکثر آن ۰٫۵ مترمکعب می‌باشد.

۲) لودر

این ماشین همانند سایر لودرها بوده و دارای ظرفیت جام حداقل۰٫۷۶ مترمکعب و حداکثر ۱٫۱۹ مترمکعب می‌باشد. جام لودرها طوری طراحی شده‌اند که عمل تخلیه را می‌توانند در ارتفاع ۲٫۵ تا ۴٫۵ متری از پای لودر انجام دهند. این قابلیت به لودرها امکان می‌دهد تا عمل تخلیۀ بار را در کامیون‌ها و ماشین‌های انتقال به‌راحتی انجام دهند. جام این دستگاه در انواع متفاوتی به شرح زیر وجود دارد:

۱) جام یونیورسال
۲) جام حفاری عمومی
۳) جام صخره‌کنی

۳) موتور

موتور بکهولودر معمولاً دارای ۴ سیلندر می‌باشد. روغن موتور موردنیاز برای آن حدود بین ۸ تا ۱۵ لیتر و مقدار حجم مخزن سوخت این ماشین بین ۱۳۰ تا ۱۶۰ لیتر می‌باشد. قدرت موتور این ماشین به‌طور استاندارد به ۱۵۰ اسب بخار می‌رسد.

۴) سیستم فشار هیدرولیکی

بیل و لودر این ماشین هرکدام دارای ۲ سیلندر هیدرولیکی هستند و پایه‌های تعادل این ماشین نیز هرکدام دارای یک سیلندر هیدرولیکی است و می‌تواند دارای یک و یا دو پمپ هیدرولیکی برای تمام عملیات هیدرولیکی انجام‌شده توسط ماشین باشد. به‌منظور خنک‌کردن روغن هیدرولیک، یک سیستم خنک‌کنندۀ روغن نیز در ماشین تعبیه شده است و دارای سیستم هوشمند برای کنترل فشار در هر لحظه برحسب عملیات در حال انجام می‌باشد.

۵) پایه‌های تعادل

این ماشین به‌دلیل داشتن یک بیل در عقب و یک بیل در جلو، هنگام کارکردن با بیل مکانیکی ممکن است تعادل خود را ازدست بدهد. برای تعادل بیشتر ماشین پایه‌هایی تعبیه شده است که هنگام کار با بیل مکانیکی مورداستفاده قرار می‌گیرند.

بکهو لودر

عملکرد ماشین در انواع خاک و سنگ

این ماشین‌ها بیشتر برای خاک‌های نرم دستی و زمین‌هایی با سختی متوسط به‌کار می‌روند. این ماشین بیشتر کاربرد کشاورزی دارد و مناسب‌ترین خاک برای این ماشین همان خاک زمین کشاورزی می‌باشد. راندمان این ماشین در برابر خاک‌های سنگی و درشت‌دانه به‌شدت کاهش می‌یابد و همچنین باعث آسیب‌دیدن ماشین، به‌خصوص ازبین‌رفتن تیغه‌های بیل‌ها می‌شود. اگرچه استفاده از این ماشین در زمین‌هایی با پستی و بلندی زیاد بهتر از بیل مکانیکی چرخ‌لاستیکی می‌باشد، بااین‌حال باید از کار با این ماشین در این‌گونه زمین‌ها اجتناب کرد. برای استفاده از این ماشین باید موارد زیر را رعایت کرد:

۱) بررسی محل عملیات: باید اطلاعات کامل از محل پروژه و امکانات موجود در آن محل در دسترس باشد.

۲) وضع زمین محلی: زمین محل پروژه بایستی از نظر پستی و بلندی، نوع و جنس لایه‌های زمین، نفوذپذیری خاک، اطلاعات مربوط به سفرۀ آب زیرزمینی و امکانات زهکشی و هدایت آب‌های زیرزمینی به بیرون از کارگاه به‌دقت بررسی شود.

۳) آب‌وهوای محل: درنظرداشتن شرایط آب‌وهوایی کاملاً ضروری می‌باشد تا براساس آن بتوان طوری برنامه‌ریزی نمود که در شرایط مساعد جوی کار انجام گیرد.

بکهو لودر

برتری و کاستی بکهولودر

یکی از بزرگترین برتری‌های بکهولودر را می‌توان سرعت دادن به عملیات دانست. از آنجایی که بیل بکهو قابلیت چرخش در جهات مختلف تا 270 درجه را دارد نیازی به چرخش کل وسیله در هنگام عملیات برای دپو خاک نیست و همین امر در زمان صرفه‌جویی می‌کند و سرعت انجام عملیات را بالا می‌برد. اندازه کوچک این ماشین هم یکی از مزیت‌های آن به شمار می‌آید که در عملیات‌هایی که کمبود فضا وجود دارد می‌تواند حضوری مفید و کاربردی داشته باشد.

از کاستی‌های بیل بکهو هم می‌توان تنها به قدرت کم این ماشین برای انجام کارهای سنگین اشاره کرد که ایراد واقعی به نظر نمی‌آید، زیرا این ماشین برای انجام کارهای متوسط طراحی و ساخته شده است که انتظار انجام کارهای سنگین از این ماشین توقع بی‌جا و زیاد از حدی است.

جهت دریافت اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان با شماره 33621776-076 تماس حاصل فرمایید